Drukuj

Rusza jubileuszowa edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Jest rozgrywany w dwóch kategoriach: regionalny produkt żywnościowy i potrawa regionalna. Zgłaszać można się do 2 lipca

1. Kategoria – Regionalny Produkt Żywnościowy Produkty regionalne będą oceniane w następujących podkategoriach

I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego

Podkategorie:

1. Produkty i przetwory mięsne

2. Produkty i przetwory z ryb

3. Produkty mleczne

4. Miody

 

II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego

Podkategorie:

1. Przetwory owocowe

2. Przetwory warzywne

3. Produkty zbożowe

4. Wyroby cukiernicze

 

III. Napoje regionalne

Podkategorie:

1. Napoje bezalkoholowe

2. Napoje alkoholowe

 

Dokumenty do pobrania i szczegóły konkursu na stronie: https://lubuskie.pl/wiadomosci/16852/nasze-kulinarne-dziedzictwo----smaki-regionow?fbclid=IwAR2sQarwdJ86UDGjg83qukTh0NhPzLSvb4evnWcDsN8LqVIpcrFelNdd_Bw