Rusza jubileuszowa edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Jest rozgrywany w dwóch kategoriach: regionalny produkt żywnościowy i potrawa regionalna. Zgłaszać można się do 2 lipca
1. Kategoria – Regionalny Produkt Żywnościowy Produkty regionalne będą oceniane w następujących podkategoriach
I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego
Podkategorie:
1. Produkty i przetwory mięsne
2. Produkty i przetwory z ryb
3. Produkty mleczne
4. Miody
II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego
Podkategorie:
1. Przetwory owocowe
2. Przetwory warzywne
3. Produkty zbożowe
4. Wyroby cukiernicze
III. Napoje regionalne
Podkategorie:
1. Napoje bezalkoholowe
2. Napoje alkoholowe
Dokumenty do pobrania i szczegóły konkursu na stronie: https://lubuskie.pl/wiadomosci/16852/nasze-kulinarne-dziedzictwo----smaki-regionow?fbclid=IwAR2sQarwdJ86UDGjg83qukTh0NhPzLSvb4evnWcDsN8LqVIpcrFelNdd_Bw